Борислав Михайлов: Отдавна се замислях, че може би съм омръзнал на хората (ВИДЕО)

46

Бившият президент на БФС Борислав Михайлов застана пред медиите, след като подаде своята оставка пред Изпълкома на футболната федерация.

Той увери за пореден път, че действията му са личен акт, а не са продиктувани от външен натиск, предава topsport.bg.

„14 години са доста дълго време. Отдавна се замислях, че може би съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха много неща, които вкараха много напрежение. Предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и моите колеги да работят на спокойствие. В деня на мача се видях със спортния-министър и на другия ден прочетох какво се е написало. Но няма нищо общо едното с другото. Никой не разбра, че оставка не се приема. Това не се обсъжда въобще. За 14 години имам някаква вина за случилото се. Състоянието на българския футбол е общо понятие. Футболният съюз е регулатор. Ние целим обезпечаването на националния отбор и администрацията. Футболът се прави в клубовете, школите и т.н. Аз като бях вратар 6 гола в националния отбор не са ми вкарали със сигурност. Има моменти , в които търпението се изчерпва и ето ме тук пред вас“.

„Много голяма роля за тази истерия дойде от Англия. Знаете, че написах две писма. Написах им, че България не е расистка държава. Специализирани структури дават информация дали нещо се е случило. Темата за уговорени мачове се преекспонира от 15 години. 48 сигнала имаше преди до УЕФА, сега са само 3. Работи се и за това нещо от футболния съюз. Не е моя работа да цитирам работата на органите на реда. Вие може да ми търсите отговорност. Няма нищо за мача с Естония преди години. Какво имаме ние общо със съдията, който тогава даде 4 дузпи. Имаше разследване на ФИФА, няма доказателства за нищо. Нося отговорност пред всички делегати, които ме избират с мнозинство над 80 процента последните 4 мандата. Нещата през последната година се промениха към по-хубаво в работата на футболния съюз“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама