Младеж от Кресна се размина със затвора след злоупотреба с порнографски снимки

51

26-годишен мъж от Кресна беше осъден на 2 години условно заради злоупотреба с данни от Фейсбук на своя съгражданка и файлове с порнографски снимки.

Делото срещу Александър Бойчев се разгледа вчера в Окръжен съд – Благоевград по съкратеното съдебно следствие, при което той призна обвинителния акт.

Младежът бе обвинен, че за половин час успял да осъществи чрез персоналния си компютър достъп до Фейсбука на момиче от Кресна, изтрил потребителското й име, парола, телефон и електронен адрес и ги сменил с нови. След това й изпратил съобщения с нейни голи снимки и започнал да я изнудва, че ще ги качи в социалната мрежа.

Момичето подало жалба за психотормоза и киберполицаи се заели със случая. При проведеното разследване са иззети персоналният му компютър, в който са открити и 21 файла с порнографски материали, за което му е повдигнато обвинение наред с основното -за киберпрестъпление.

Александър Бойчев получи едно общо наказание, което бе редуцирано с 1/3 заради съкратения съдебен процес.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама