При акцията във Ветово взели детето на Васьо Гръка

264

Социални служители са взели детето на един от задържаните ало измамници във Ветово – Васьо Гръка.

До мярката се стигнало, след като преди ареста той пребил жена си, съобщава Нова телевизия. Към този момент задържаните вече са 10 души, сред които две мулета и шестима свързани с организацията на схемата – Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е във Ветово, съобщава Нова.

Те са арестувани за шест престъпления, извършени в периода декември 2018 – август 2019 г., за сумата от над 300 000 хил. лв. Осем от задържаните са били заловени на територията на град Ветово, а останалите двама са от други населени места в България. Сред намереното е „тротил в размер да срути 2-3 къщи, стана ясно от думите му.

Гешев каза, че това е третият случай през последните шест месеца срещу подобен вид престъпни групи. Той допълни, че Ветово е едно от местата с концентрация на хора, които се занимават с този вид престъпления. Ветово е блокирано от полиция и жандармерия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама