Условна присъда за турчина, убил четирима на магистрала „Тракия“

58

Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Караджан Дж. на две години и четири месеца лишаване от свобода, като отложи изпълнението на така наложеното му наказание с изпитателен срок от четири години и шест месеца, съобщиха от пресцентъра на Съда.

Подсъдимият Караджан Дж. – турчин, гражданин на Федерална република Германия, е признат за виновен в това, че на 1 юли 2018 г. на автомагистрала „Тракия“ км 108+300, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген“, е нарушил правилата за движение по пътищата и с това по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице, а именно на четири лица: малолетния К. Б., гражданин на Германия, на Г. Е., гражданка на република Турция, на Г. М., гражданка на република Турция, и Г. Х. гражданка на Германия.

Със същата присъда подсъдимият Караджан Дж. е лишен от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила. Наказанието в размер на две години и четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от четири години и шест месеца, е резултат от приложението на чл. 58а ал.1 от НК, съгласно който, когато подсъдимият признае изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, се преминава към съкратено съдебно следствие и определеното от съда наказание се намаля с една трета.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама