Зов за помощ : Възрастен мъж търси пари за борбата си с рака

155

Стоян Рабаджийски от пазарджишкото село Елшица се свърза с редакцията на “Нова Вeст”с поредната молба за помощ.

65 годишният мъж е на ръба на отчаянието, тъй като няма средства за лекарства. Последните месеци не е приемал никакви лекарства, а те са животоподдържащи. Мъжът има рак на белия дроб, както и още няколко съпътстващи заболявания. Здравето му се влошава, от ден да ден, туморът расте, а той е спрял лечението поради липса на пари за лекарства. При последните изследвания се установява увеличение на лимфните възли. Предстоят му операции на тазобедрената става, на очите и на простатната жлеза.

Възрастният мъж няма близки и семейство и сам се бори със живота. Лекарствата, които трябва да приемам са скъпи, пенсията ми от 200 лв не ми стига за нищо”, оплака се той.
С всеки изминал ден туморът става по-голям, а човекът не вижда светлина, тъй като не може дори да си закупи лекарствата, които биха забавили процеса на заболяването.

“Единствения ми доход е пенсията, която е 200 лв и не стига за нищо. Едва преживявам, нямам пари за лекарства. Бях почнал лечение с Видатокс, което ми бяха изписали, но лекарството е 195 лева, нямам такава възможност, дори и витамините си спрях, защото са 50 лв. месечно. Отделно имам назначени инжекции, предписани имуностимулатори. Цялото ми лечение струва около 1200 лв. месечно, а нямам от къде да взема толкова пари. Напълно отчаян съм, не съм женен и нямам деца, нямам на кого да разчитам, освен на държавата, на която толкова години съм плащал данъци. Години наред съм дарявал кръв и съм помагал. Християнин съм и само това ме спира да сложа край сам на тези мъки. Надявам се хората да са малко по-сърдечни и да помогнат. Започнаха проблеми и със сърцето, вдигам и високо кръвно, болят ме костите, вечер не мога да спя от болка, напълно отчаян съм “, разказва Стоян.

Всеки, който иска да окаже помощ, може да открие Стоян Пенков Рабаджийски на адрес:

с. Елшица, пк 4538

ул. „Д. Благоев“ 11

тел. 0884670713

Банкова сметка: BG74BPBI79304030143702

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама