„Служителка“ на ВиК иска пари за почистване на водомери (ВИДЕО)

38

Мнима служителка на ВиК обикаля домовете на хората в Монтана и събира пари за почистване на водомери.

Пенсионер обаче не се хвана на въдицата, усъмнил се и се опитал да задържи жената, предава NOVA.

Става дума за 41-годишна софиянка. В един от блоковете в Монтана успяла да вземе 10 лева от възрастна жена. В друг блок обаче ударила на камък – 79-годишен мъж поискал да провери тетрадката й, където трябвало да положи подпис. Мнимата служителка на ВиК обаче тръгнала да бяга. Мъжът я хванал за ръката, но не успял да я спре. Но за сметка на това измамницата оставила чантата си, в която били личните й документи, ключове и тетрадка с адреси.

„Да, действително ние извършваме такава услуга – почистване на водомери. Всеки един наш служител, който има пряк контакт с нашите клиенти, има карта, с която трябва да се легитимира. В нея има име на служителя, подпис, мокър печат и снимка. Препоръчваме на всеки абонат да изисква такава легитимация. Нямаме допълнителна информация за случая. Изпратихме наши инспектори, но жената беше избягала от адреса”, обясни инж. Людмил Минев от ВиК – Монтана.

Той допълни, че са сигнализирали полицията за случая. Към момента няма данни за мащабите на измамата. Такава се случва за първи път от името дружеството в Монтана.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама