Учени: Има живот след смъртта

176

Има живот след смъртта. Това доказват американски и немски невролози. Те успели да уловят мощни електромагнитни импулси, излъчвани от мозъците на умиращи пациенти, съобщава Esoreiter.ru.

Няколко десетки умиращи пациенти бяха изследвани от учени от Берлинския център за изследване на инсулта и от Университета в Синсинати. Оказа се, че след спиране на сърцето на покойника, мозъкът му е дори още по-активен.

Учените отдавна знаят, че по време на смъртта протичат странни явления. Невролози от Университета „Джордж Вашингтон“ (САЩ) първи открили това. Няколко години по-късно техни колеги от университета в Неймеген започнали да наблюдават и мозъчната активност при животни.

Учените твърдят, че при всички починали се регистрират мощни електрически импулси, поради което след спиране на сърцето, човек остава в съзнание. Не е ясно само колко дълго може да продължи това състояние.
Пациенти, преживели клинична смърт, пък разказват, че в когато не били в съзнание, виждали ясно какво се случва край тях.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама