Морето е пълно със зарган, излезе и паламуд (СНИМКИ)

376

Рибарите и по Северното, и по Южното Черноморието се радват да богат улов на любимия на всички зарган.

Ловенето му е изключително вълнуващо и през последните години се превърна в истинска мания за професионалните и хоби риболовците, които през периода септември – ноември стягат такъмите и палят колата в търсене на най-доброто място.

снимка Нова вест

Празничният 22 септември беше успешен за решилите да пробват късмета и въдиците си в Несебър. Местните рибари споделиха пред “Нова Варна”, че от няколко дни зарганът се е появил, а мястото, което бяха избрали, за отрицателно време напълни кофите им. Положението беше: хвърляш – вадиш.

снимка Нова вест

Начинът беше с бомбарда и морски червей. Снимка: “Нова Варна” В групата “Морски риболов” споделят, че зарган излиза в Тюленово, Кранево, Варна (Слънчев ден, Четвърта буна, на “Ной”), Черноморец. Разбира се, хващането на зарган е непредвидимо. Ако пасажът е влязъл в залива или буната, можеш да хванеш десетки екземпляри от рядката риба, а на следващия ден да не закачиш нито една.

Местните споделиха, че от морето в черноморския град от два дни вече вадят и паламуд. Цената му на пазара в Стария Несебър е 16 лева за килограма. Зарган от там не можеш да си купиш, но затова пък сафридът е в изобилие и може да се намери на цена от 10 лева.

 

*******

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама