Меси е най-добрият футболист в света

75

Лионел Меси бе обявен за най-добър играч в света за годината в анкетата на ФИФА, като изпревари холандския защитник на Ливърпул Ван Дайк и вечния си съперник Кристиано Роналдо от Ювентус. Бълхата събра 46 точки в анкетата, Ван Дайк е с 38, а CR7 остана с 36.

Това е първата награда The Best на ФИФА, която печели 5-кратния носител на „Златната топка“. Той наследява халфа на Реал М Модрич, който бе №1 за 2018 г.

Меси бе посочен като №1 в листите и на капитана на националния отбор Ивелин Попов, и на селекционера Балъков. След Лео Попето постави Роналдо и Ван Дайк, а Бала – Роналдо и Салах.

Самообявилият се за най-добър играч в историята на футбола Роналдо не се вясна на галата, въпреки, че тържеството се проведе съвсем наблизо – в Милано,  на има-няма 120 км от дома му в Торино. Той бе и единственият от идеалния отбор на сезона, посочен от футболния синдикат FIFPro, който не дойде на празненството. В Милано бяха дори и отсъстващи от терена заради контузии футболисти като Алисон Бекер и Килиан Мбапе. Иначе идеалният отбор на FIFPro бе в следния състав: Алисон; Де Лигт, Марсело, Рамос, Ван Дaйк; Френки де Йонг, Еден Азар, Модрич, Кр. Роналдо, Килиан Мбапе, Меси.

„За мен всички индивидуални награди са второстепенни, важното е отборът, но тук са моята съпруга и две от децата ми. Те не знаят дали да поздравяват или да искат да се снимат с всички тези изключителни футболисти. Благодаря на всички“, заяви от трибуната Меси.

В анкетата той получи подкрепата на повечето от капитаните и треньорите на националните отбори. С Барса Лео спечели титлата на Испания, с Аржентина бе едва трети на Копа Америка. Иначе спечели „Златната обувка“, вкара 51 гола в 51 мача с Барса и пусна 22 голови паса.

Наградата си Меси получи от президента на ФИФА Джани Инфантино в знаменитата зала „Ла Скала“ в Милано.

В. „Марка“ отбеляза, че досега наградата The Best на ФИФА обикновено гарантира и „Златната топка“ на „Франс футбол“ – така беше два пъти с Кристиано и с Модрич миналата година. Но тъй като за наградата на списанието са важни гласовете на журналистите, а именно те предпочетоха Ван Дайк пред Лео и Кристиано, по-вероятно е именно холандецът да добави към наградата си като №1 на УЕФА и „Златната топка“, съобщава Канал 3.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама