Един убит и множество ранени при стрелба в Торонто

38

Най-малко един човек е убит, а множество хора са ранени при стрелба в предградие на Торонто, съобщи регионалното управление на полицията в окръг Пийл, предаде Спутник.

Все още няма информация за стрелеца. Полицаите са повикани на „Морнинг Стар Драйв“ и „Дарчел Авеню” малко преди 18:30 ч.местно време в събота. Според местни медии, цитирани от Спутник, са били произведени поне 20 изстрела. Общият брой на жертвите остава неизвестен, според регионалната полиция на Пийл. Полицията твърди, че на местопроизшествието са били изпратени няколко екипа – включително тактически екипи.

Според информация на полицаите двама тийнейджъри са със сериозни наранявания. Те и мъж с лека контузия са откарани в болница, докато една жена е с опасност за живота в травматологичен център.

Канада има много ниски нива на насилие с оръжие, особено в сравнение със съседите си Съединените щати, които продължават да имат най-голям брой смъртни случаи от огнестрелно оръжие на глава от населението от всяка развита държава. Минимален брой от 33 000 жертви годишно, включително стотици деца, според съобщения в медиите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама