БСП днес решава дали да подкрепи Мая Манолова в кметската надпревара

32

Националният съвет на БСП  се събира на заседание в неделя, за да утвърди кандидатите на партията за кметове на вота на 27 октомври.

Очаква се да бъде взето решение дали социалистите ще застанат зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.
Решение тя да бъде подкрепена взе Софийската градска конференция на 11 септември, като окончателното решение зависи от Пленума на партията.

Част от кандидатурите бяха утвърдени на предходно заседание на 3 септември.

На заседание в началото на септември Пленумът утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Сред кандидатите са утвърдени юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др.

Досегашните успешни кметове на левицата отново получиха подкрепа за следващ мандат. Това са кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, кметът на Садово Димитър Здравков, на Гоце Делчев – Владимир Москов, на Троян – Донка Михайлова, на Кресна – Николай Георгиев, на Павликени – Емануил Манолов и други. Петима народни представители се включват в кметската надпревара – Бургас – Николай Тишев, Сливен – ген. Кольо Милев; Русе – Пенчо Милков; Перник – Станислав Владимиров, Карнобат – Тодор Байчев.

Ръководството на БСП потвърди и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Хасково – Коста Стоев и на Стара Загора – проф. Иван Върляков.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2019/09/15/bsp-reshava-dali-da-zastane-zad-maia-manolova-v-bitkata-i-za-kmet.422908

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама