Депутатите подхванаха закона за лова и дивеча

61

Депутатите променят законите за лова и дивеча, за чистотата на въздуха и за електронните съобщения. Народните представители събраха кворум за днешното заседание от първия път, като се регистрираха 125 души.

Филип Попов от БСП скочи на срока, в който законът ще влезе в сила, пише ПИК. Това, по думите на социалиста, създавало погрешно впечатление, че се работи и се взимат бързи мерки. Съпартиецът му Драгомир Стойнев обърна внимание, че това е законопроект, който не е внесен от министерския съвет.
„Чумата е вина на министерството на земеделието. Знаеше се, че тази чума настъпва към страната. Построи се само една телена ограда“, нападна червеният депутат правителството.
„Тази криза е създадена от ГЕРБ. Предлагат се по 300 лв. на пострадалите хора. Напрежението е заради некомпетентността на това управление“, продължи с атаката си Стойнев.
„Направете усилия, ще ви прекъсна изказването. Вие не сте по темата, отклонихте се значително от обсъжданите текстове“, прекъсна го водещият заседанието Емил Христов, който изключи микрофона на червения депутат. От БСП защитиха Стойнев и изразиха несъгласието си.
След кратка препирня звукът на микрофона беше пуснат отново, а при гласуването, 145 народни представители подкрепиха предложените мерки. Против нямаше, но четирима се въздържаха.

                                                              *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама