„Погребаха“ приживе Клинт Ийстууд

30

Актьорът е жив и в отлично здраве, слава Богу.

През изминалия уикенд световните социални мрежи бяха заблудени от необичайна и мрачна фалшива новина – кино легендата Клинт Ийстууд починал по време на снимките на реклама. Това се оказа невярно: въпреки че публикации и съболезнования бяха споделени стотици хиляди пъти онлайн.
Това не е първият път, когато се случва интернет “да погребе” световноизвестния актьор и режисьор. За първи път Ийстууд “умира” през 2017 г.
Все още не е ясен точния произход на фалшивата новина, но заради статута на актьора тя бързо се разпространи онлайн.

And an icon has left the stage. https://t.co/LboDhZ5sdm

— Michelle Loughery (@mlougherymurals) 9 септември 2019 г.

От екипа на Ийстууд коментираха, че той е съвсем жив и в отлично здраве.
Клинт Ийстууд не е първата известна личност с чиято смърт се спекулира. Подобни измами онлайн съществуват главно заради това, че привличат четения към различни съмнителни медии.
Известни личности като Пол Макартни, Бритни Спиърс, Тейлър Суифт и Ръсел Кроу също са били “погребвани” през годините с фалшиви новини.
Може би най-известната подобна измама е със смъртта на Стийв Джобс.

През 2008 г. медията “Блумбърг” публикува некролог с информация за смъртта на създателя на технологичната компания “Епъл”. Оригиналният текст е с дължина близо 17 страници, в които се говори са постиженията на технологичния гении, като това я прави да изглежда по-реалистична и сериозна. По-късно от “Блумбърг” изтеглят некролога и се извиняват, че бил пуснат по погрешка. Джобс умира през 2011 г. – три години по-късно.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама