Пасажери заснеха необичаен пътник в самолет (СНИМКИ/ВИДЕО)

175

Пасажери заснеха необичаен пътник на полета от Чикаго до Омаха, Небраска – малкото пони Флирти.

Кончето беше част от пътниците, за да успокоява собственика си, предава bTV.

В Съединените щати са разрешени т.нар. “животни за емоционална подкрепа“ – домашни любимци, които пътуват заедно със собствениците си в самолет ако хората ги е страх да летят Обикновено това са кучета и котки, но понито е необичайна гледка.

Миналият месец от американския департамент по транспорта разшириха разбирането за “животно за емоционална подкрепа” и позволиха на миниатюрни кончета да се возят на борда на самолет.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Here’s a great picture from @aastews of the flight crew from American Airlines! They were fantastic and kind and very excited to see Flirty on their flight! Even the pilots had to come out to say hi.

Публикация, споделена от Flirty The Mini Service Horse (@flirty.the.mini.service.horse) на


“С уважение към всички животински видове, тези които са разрешени по време на полет са кучета, котки и миниатюрни кончета, пише в официалното съобщение.

Необичайният пасажер предизвика полемика сред хората в социалните мрежи. От “Америкън еърлайнс” коментираха, че Флирти е специално тренирано пони. подобно на куче-водач.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Another picture from our trip that has surfaced. No idea who took it, but it’s a good picture of Flirty.

Публикация, споделена от Flirty The Mini Service Horse (@flirty.the.mini.service.horse) на


“Осъзнаваме колко е важна подкрепата на тези животни за стопаните им, които често са с тежки увреждания. Готови сме да им съдействаме по всевъзможни начини“, коментираха от компанията.

С въвеждането на “животни за емоционална подкрепа“ много хора се опитаха да летят с катерици, фазани и дори пуйка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама