Рецидивист към младо момиче: Мълчи или ще те убия

108

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишен мъж за изнасилване.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо О.А., на 34 г., привлечен като обвиняем за изнасилване, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. Деянието е извършено в условията на рецидив, след осъждания за престъпления против собствеността и противозаконни отнемания на моторни превозни средства.

Между 10-11 август, тази година О.А. завлякъл и насилил два пъти в землището на с. Копринка, край Казанлък 19-годишно момиче.

Рецидивистът е дърпал косата на момичето, удрял и влачил. Заплашвал я – „да мълчи или ще я убие“.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият О.А се е укривал след извършване на престъплението. Осъждан е многократно, като през февруари 2019 г. е изтърпял наказание от 5 години „лишаване от свобода“.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама