Ламбо се връща на сцената, лекарите му – в публиката

34

На 8 септември Ламбо се качва на сцената във Варна, за да партнира на Аня Пенчева в култовата пиеса “Актрисата“.
“Никаква отмяна на представленията! Това вече е ясно. говорих с лекарите, разрешиха ми, а и това беше моето желание. Ще ги водя даже и тях във Варна. С мен идва д-р Пацов – един от лекарите, които оперираха актьора. На 8-и и 9-и сме във Варна, пише „24 часа“. На 10-и пътувам за Русе. Постановката ще е на 11-и, на следващия ден сме в Търговище, разкри Стефан Данаилов пред екип на “ 24 часа”, който го посети в болничната му стая във вторник.
Днес той чака екипа на “Актрисата”, за да направят разстановка за предстоящите спектакли.
“Уморих се от интервюта. Станалото – станало, не се предавам“, бе лаконичен в началото Мастера. Да види стария си приятел, бе дошъл известният бургаски невролог д-р Иван Смолев.
“Това е докторът, който ме спаси навремето от ужасна дискова херния. Бях само на 32 г., когато ме скова”, казва Данаилов и не спира да разказва на д-р Смолев смешни случки от онези времена.
“Тогава той имаше лада, аз жигули, обикаляхме като двама младежи“, вметва д-р Смолев.

„Ако знаете как само чаках лятото да отида в Приморско, имам си апартаментче там, лежа си по цял ден, гледам телевизия. Кой можеше да предположи, че ще стане такова нещо. А каква болка беше само, неописуема. И два дни търпях, не исках да ходя в болница, нямах психическа нагласа. Аз не обичам болниците, гледам да ги избягвам. Казвам – ако някой лекар иска, да дойде вкъщи. Но не винаги става. Сега ме учат как да стъпвам, как да ходя“, казва големият актьор.
Той бе опериран от екипа на светилото в областта на ортопедията проф. Андрей Йотов от “Софиямед”. След операцията нямал никакви болки и още на първия ден след смяната на ставата го раздвижили. Сега всеки ден прави рехабилитация, като с помощта на проходилка
обикаля коридора на отделението.
“Важно е доверието между лекаря и пациента“, казва Мастера.
Разказва, че много хора, включително и непознати, не спрели да му звънят. Актьорът е силно впечатлен от самата операция, описва я като филм. “Беше като Апокалипсис, изведнъж се разбягаха в операционната, гледаха ме втренчено“, пресъздава артистично ситуацията той. Ламбо бил опериран под лумбална упойка и бил в съзнание.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама