Жорж Ганчев ограбен до шушка преди смъртта си?

4953
Снимка: Личен архив

Сърдечна недостатъчност е причината за смъртта на Жорж Ганчев, настъпила рамо сутринта в понеделник.

Легендарният лидер на някогашната партия Български бизнес блок и почти вечен кандидат за президент на България имаше сериозни здравословни проблеми от близо година насам, пише „Уикенд“. Последните дни от живота си прекара в кома в известна столична болница, а за състоянието му се грижеха най-добрите специалисти.

Въпреки направеното в ранното утро на 19 август сърдечният мускул спрял да бие. Вярната му половинка Шуши първа научила тъжната новина от медиците. И макар, че психически се подготвяла за „удара“, изпаднала в шок. Тя е жената, която денонощно се грижеше за богатия емоционален свят на шоумена, който не престана да пише, пее и върти бизнес до последните дни от живота си.

Впрочем силите му го напуснали постепенно през последните месеци. Жорж трудно свиквал с факта, че не може да прави сутрешния си крос в любимата Владая, да играе баскетбол и да шофира мустанга – колата, на която държеше почти колкото на любимата си жена Валентина, която нежно наричаше ту Шуши, ту „гадже“.

Жорж мечтаел да направи грандиозно парти за 80-годишния си юбилей на 29 август. Изготвял списъци на приятели от петте континента, на близки и далечни роднини. Искал да бъде нещо запомнящо се. След инфаркта от 3 юли 2018 година обаче животът му тръгнал назад. Буквално за седмици свалил между 20 и 30 килограма от теглото си. Масивният инфаркт, който преживял и който преобърнал живота му, бил предизвикан от огромно вълнение.

Във фаталния ден получил много тревожно обаждане от Америка. Неговите финансови консултанти съобщили, че от банковата му сметка липсва огромна сума, твърди „Уикенд“. Интересували се кога е правил прехвърляния към чужди сметки, и защо те не са били уведомени за това.

Като чул какво е станало Жорж вдигнал кръвно. Започнал да обяснява, че нищо не е прехвърлял и нито е теглил, нито е упълномощавал някого да извършва това. Сумата била внушителна. Според слуховете ставало въпрос за отклонени 2-3 милиона долара. На практика това бил целият капитал на бившия депутат.

Докато приказвал му прилошало и внезапно се строполил на площад „Княз Александър Батемберг“ в центъра на София. Добре, че Шуши, на която се обадил тутакси, запазила самообладание набрала номера на спешна помощ

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама