Излезе нова версия на „Апокалипсис сега“

59

40 години след появата на „Апокалипсис сега“ по екраните през 1979 г., увлечението на Франсис Форд Копола по този култов филм не е престанало. Нова реставрирана версия на филма, която е с половин час по-дълга от оригинала, излезе на екраните в САЩ.

Въпреки успеха на филма си за войната във Виетнам, Копола никога не е бил действително удовлетворен от тази своя кинотворба с времетраене 2 часа и 33 минути.

През 2001 г. по екраните се появи нова, удължена с 49 минути версия на филма – „Apocalypse Now Redux“, която включва допълнителни сцени.

Най-новата версия „Apocalypse Now Final Cut“ с времетраене 3 часа и 1 минута излезе вчера на екраните в САЩ. С нея сякаш се прави компромис с предишните версии, като за пръв път е пристъпено към реставрация въз основа на оригиналния негатив, която е отнела близо година.

„Това е най-добрата версия на филма – каза Копала. – Тя е с по-добро качество на изображението и звука. Зрителите ще имат възможност да „почувстват“ филма така, както винаги съм искал.
„Apocalypse Now Final Cut“ за пръв път бе представен през април на фестивала „Трайбека“ в Ню Йорк,предаде Франс прес, цитиран от БТА.

80-годишният режисьор призна, че съжалявал за изрязването на някои сцени във филма от 1979 г., но че втората версия вероятно е прекалено дълга и затова се стигнало да заснемането на третата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама