Група китайски учени от университета в Ланджоу доказа, че полифенолът ксантахумол, съдържащ се в хмела и респективно в бирата, предпазва мозъчните клетки от разрушаване, като понижава и риска от заболяване с Алцхаймер и Паркинсон.
Проучването, публикувано в Journal of Agricultural and Food Chemistry стига до заключението, че окислителното увреждане на невронните клетки допринася за развитието на невродегенеративни заболявания в мозъка, каквито са Алцхаймер и Паркинсон, пише Труд.
Благодарение на ксантахумола, който има антиоксидативни свойства, този процес на разрушаване на клетките се забавя до голяма степен.
В допълнение, учените откриват също, че ксантахумола има способността да предпазва сърдечно-съдовата система, както и да е превенция за развитието на ракови заболявания.
Редица здравни експерти препоръчват дневната доза бира за жените да бъде 1 чаша, а за мъжете – 2.
*******
Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment