Виенчани гласуваха как да ухае в подземната железница

25

Градският транспорт във Виена е сочен за пример.

През юли във Виена се движеха четири влака, които ухаеха различно. Ухаещите влакове са украсени с флорални мотиви. Ароматите се впръскват във влакчетата чрез охладителната система и се разпределят равномерно.

Четирите аромата – успокояващ, освежаващ, цитрусов и на рози, са обозначени с четири различни цвята – лилав, зелен, оранжев и розов. Общината гарантира, че ароматите са тествани за възможни алергични реакции преди употреба. Това е пилотен проект на общинското транспортно предприятие „Виенски линии”. Целта е самите пътници да решат дали в метрото трябва да ухае и да посочат коя миризма предпочитат.

Неслучайно градският транспорт във Виена е сочен за пример в редица европейски мегаполиси. Целта е пътниците да се чувстват комфортно. Ето защо общината непрекъснато работи за разширяване на мрежата, съкращаване на интервалите, купува нови модерни превозни средства и поставя климатици в старите модели превоз.

„Приятното пътуване означава и приятен климат вътре в превозните средства. Затова стартирахме нов пилотен проект с ароматизирани влакове. С нетърпение очаквам мнението на пътуващите“, заяви Ули Сима, зам.кмет по транспорта в австрийската столица.

До 31 юли виенчани можеха да гласуват за или против ароматизираните влакове и да изберат любимия си аромат на сайта на „Виенските линии“. След приключване на гласуването общината ще реши дали и следващото лято влаковете ще бъдат ароматизирани.

                                                                *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама