Експерт: Не включвайте климатиците на минимална температура

88

Специалистът уточни, че няма как в градските автобуси да се постига голямо разхлаждане през горещите дни. Не е добър вариант климатиците да се включват на максимална или минимална стойност, каза за БТА гл.ас. д-р инженер Кръстин Йорданов към катедра „Топлотехника“ на Техническия университет във Варна.

Според него е най-добре през зимата в помещенията да се поддържа температура от 22 градуса, през лятото – между 25 и 27, като най-добре е те да са с 5-6 градуса по-малко в сравнение с външната температура. Специалистът уточни, че няма как в градските автобуси да се постига голямо разхлаждане през горещите дни, тъй като телата на пътниците също отделят топлина. Вариантът хората да се чувстват напълно комфортно е броят им да е по-малък или точно колкото пише за седящи и правостоящи места.

Позицията на Йорданов е, че изборът на климатик е строго индивидуален за всяко помещение. Без значение къде ще бъде монтирана машината обаче – ниско долу или до тавана, филтърът й трябва да се почиства редовно, както и ламелите под него.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама