Разбиха високотехнологична наркооранжерия край Своге (СНИМКИ)

75

Варненец и двама столичани са задържани при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР – София и РУ – Своге.

В хода акцията е разбита модерна наркоплантация, съобщават от пресцентъра на МВР.

Снимка: МВР

В двора на бившето ТКЗС на с. Искрец криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане, сушене и разпространение на канабис.

Снимка: МВР

В помещението, собственост на 65-годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, в различен стадий на зрелост, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене.

Снимка: МВР

На място в момент на извършване на престъпната дейност са установени и задържани трима мъже – двама столичани на 25 и 31 години и 38- годишен варненец.

Снимка: МВР

По случая в ОДМВР – София е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура, тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на останалите двама – „домашен арест“. Работата по пълното документиране на случая продължава.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама