Заловиха убиеца на бай Коста от поклонническия поход

435

Екип от прокурори и разследващи полицаи в Перник успяха да разкрият жестокото убийство на 77-годишния Коста Янков.

Мъжът бе участник в поклонническия поход към Рилския манастир по повод 550 години от пренасяне мощите на Св. Иван Рилски. Бай Коста бе намерен мъртъв, пребит и съблечен гол на 29 юли край пернишното село Дрен.

Разследващите са установили, че убиецът му е 46-годишен мъж от Софийско. В село Дрен е живяла майка му, пише „24 часа“.

Според източници на медията на 28 юли вечерта бай Коста, който не вижда добре, е влязъл в къщата на убиеца си, защото тя била осветена.

Мислел си, че това е селската черква. 46-годишният мъж, който бил пиян пък помислил, че в двора му е влязъл крадец и жестоко го пребил. След това помолил свой съсед с колата му да откарат тялото извън селото и да го изхвърлят.

Още на другия ден убиецът е напуснал страната през аерогара София. Най-вероятно е искал да замине за Италия, където преди време е работил. Пернишката прокуратурата е издала заповед за арест и мъжът е заловен на граничен пункт в Хърватска.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама