Арестуваха пингвини, влезли в суши ресторант (СНИМКИ)

119

Мащабна акция на полицията в Нова Зеландия, която след кратко разследване арестува два пингвина.

Собственик на ресторант за суши казал на органите на реда, че чува странни звуци и усеща необичайна миризма в заведението си, съобщава „ТВ Европа“.

Полицаите приели сигнала сериозно и след кратко търсене, намерили два пингвина. В полицейския доклад нелетящите птици били описани като „малки и сини“.

Кадър: YouTube

Според собственикът на заведението, пингвините се криели в близост до скара, вероятно защото е по-топло. Полицията каза, че смята това за същите два пингвина, за които по-рано бил получен сигнал от граждани, че се разхождат на местна гара.

Джак Мейс, ветеринар: „Получихме няколко сигнала за гнездящи под къщи пингвини. Това не е нещо необичайно. Но пингвини на най-натоварената ЖП гара в Уелингтън – ето това е странно“.

Кадър: YouTube

Пингвините не са рядко явление в района на Уелингтън. Смята се, че около 600 двойки живеят в залива край града. Но обикновено тези птици избягват контакт с хората. Двамата нарушители били пуснати на свобода в пристанището на Уелингтън, откъдето вероятно са дошли.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама