Десет признака, че тялото Ви е пълно с токсини

291

Токсините са навсякъде около нас – било то във въздуха, който дишаме, във водата, която пием, или в храната, с която се храним.

Дори любимият ни смартфон е мръсна ферма за бактерии, чието количество е достатъчно, за да ни разболее сериозно.

Всеки ден токсините се трупат в нашето тяло и ако достигнат определено ниво, можем да получим тежко заболяване.

Как да разберете дали ви е време за детоксикация?

Bright Side състави списък със симптоми, които показват претоварване на организма с
токсини, пише profit.bg.

Страдате от запек
Когато се храним, неволно консумираме много химикали, като консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Червата, които са натоварени с храносмилането, трябва да се справят с тези токсини. Натрупването им може да доведе до разстройство на храносмилателната система и запек.
Диета с органични храни, ограничаване на алкохола и прием на много вода би трябвало да помогнат за разрешаването на този проблем.

Имате „мозъчна мъгла“
Ако се чувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин, след като сте се наспали, в тялото ви може да са се натрупали вредни токсини.
Те предизвикват редица реакции, които „изсмукват“ основните витамини и минерали, с помощта на които организмът ви трябва да функционира. Нещо подобно на това, което се случва, когато налеете нискокачествен бензин в колата си.

Дезодорантите не ви помагат
Взели сте сутрешния си душ, нанесли сте дезодорант и въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях.
Познахте: токсините могат да ви накарат да миришете неприятно. Когато се усвояват, те произвеждат газове и миризми, които се отделят през порите ви и се разнасят като отвратителна смрад.

Болки в ставите и мускулите
Ако не сте блъскали във фитнеса и не сте вършили някаква физическа работа, но все още имате мускулни и ставни болки, причината може да бъде в натрупването на токсини.

Болките в тялото са индикатор, че може да имате възпаление, причинено от интоксикация.

Проблеми с кожата
Кожата е най-големият орган в тялото ни и често е изложена на замърсяване. Също така продукти, като шампоани, балсами, сапуни и лосиони, които използваме, могат да съдържат вредни химикали.
Излагането на толкова много токсини може да доведе до симптоми, като акне, обриви и екземи.

Заспиването става все по-трудно
От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга – може да развали съня ви. Безсънието пък води до сериозни здравословни проблеми.

Качвате килограми
Въпреки всички тренировки, ако продължавате да качвате килограми, може би нещо не е наред с хормоните ви. Токсините могат да повлияят неблагоприятно на нивото на определени хормони, включително и на тези, които са отговорни за поддържането на здравословно тегло.
Преминаването към здравословна диета и цялостна детоксикация трябва да помогне.

Дъхът ви мирише лошо
Лошият дъх обикновено е симптом на храносмилателни проблеми. Това се случва, когато храносмилателната ви система се бори, за да усвои всичко, което ядете.
Но тези проблеми могат да възникнат и когато черният дроб се бори да пречисти всички натрупани токсини.

Ноктите на краката ви са чупливи и изглеждат нащърбени и потъмнели
Гравитацията издърпва токсините в тялото ви надолу и ноктите на краката са тези, които страдат от тях. Пръстите на краката през по-голямата част от деня са в чорапи и обувки, а в съчетание с токсините, образуват екосистема, която гъбичките обичат.
За да се справите с това състояние, трябва да използвате препарати срещу гъбички, но и да се отървете от токсините.

Косата ви пада
Загубата на коса не е симптом, причинен от токсините, които поглъщаме ежедневно. Тя може да бъде дело на по-зловещи вещества, като арсен, олово и талий (намиращи се в цигарения дим), както и други, които дори могат да бъдат смъртоносни.
Така че не приемайте косопада лекомислено, особено ако е интензивен, а се обърнете към вашия лекар.

Как да се детоксикираме?

Ако страдате от едно или повече от описаните по-горе състояния, детоксикацията е добра идея. Има и сложни процедури за отърваване от токсините, но могат да помогнат и някои прости промени в начина ви на живот.
• Пийте достатъчно количество вода, помага за извеждане на токсините от организма.
• Токсините пораждат хаос в черния дроб. За да го предпазите, пийте чай от глухарче или добавете магданоз и кориандър към диетата си.
• Практикувайте йога. Тя подобрява телесната циркулация и помага да се отървем от токсините.
• Мийте зъбите си след вечеря. И не забравяйте да използвате четка за език.
• Яжте само чисти органични храни.
• Добавете пробиотици към вашата диета.
• Използвайте само натурални козметични продукти, които не съдържат аромати и други токсини.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама