Спецоперация блокира Севлиево

138

Масирана полицейска акция блокира Севлиево. В града бяха разположени сили на Жандармерията и спецполицаи.

Действията им са по текущо разследване под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, потвърдиха от държавното обвинение.

По неофициална информация, има задържани, след които е и директорът на митническото бюро в Севлиево, съобщи „Труд“. Разбита е престъпна група, която се е занимавала с контрабанда на акцизни стоки. Всички подстъпи към Севлиево са блокирани от униформени. В ареста е и тарторът на групата с прякор Лекото. Говори се, че от години той върти доходна търговия с нелегални цигари. Тя процъфтявала най-вече в местния ромски квартал „Балабанка“.

Извършени са претърсвания в офиси и имоти. Иззети са множество документи и компютри. Задържаният за контрабанда на цигари държал нелегалните пазари в Габрово, Севлиево и Дряново. Той редовно плашел, че който не взема стока от него, ще си има проблеми с митницата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама