Министър Маринов към служителите на МВР: Благодаря ви за готовността да служите вярно на страната и обществото (СНИМКИ)

95

На официалната церемония по повод 140-ата годишнина от създаването на вътрешното ведомство министър Маринов открои отговорната роля на българските правоохранителни органи.

„В продължение на 140 години Министерството на вътрешните работи е гарант за утвърждаването и опазването на българската държавност, националната сигурност и обществения ред. Като една от първите институции в новоосвободена България, то съхранява и пренася през годините традициите за дълг, отговорност и работа в служба на обществото. Днес продължаваме да отстояваме неговия авторитет и да осигуряваме необходимата приемственост, основана на върховенство на закона, лоялност, откритост и доверие“, каза той.

Снимка: МВР

В контекста на предизвикателствата на динамичното съвремие, вътрешният министър подчерта важността на модернизацията и усъвършенстването на уменията и подходите при противодействие на престъпността на национално и европейско равнище. Той засвидетелства подкрепа към усилията и всеотдайността на колегите си – българските полицаи, пожарникари и граничари, които ежедневно изпълняват важната задача да гарантират обществения ред, сигурността, живота и здравето на хората: Правоохранителните служби са гръбнакът на сигурността в България. Въпреки че невинаги усещаме общественото признание и подкрепа, стремежът ни е да осигурим на гражданите спокоен и сигурен живот, заяви министър Маринов, цитиран от пресслужбата на МВР.

Снимка: МВР

В тържествения ден вътрешният министър отдаде заслужена почит към загиналите колеги. „Не можем и не бива да забравяме тяхната саможертва, затова свеждаме глави пред паметта им. Подкрепяме и винаги ще подкрепяме техните семейства и деца през нелекия им житейски път“.

Снимка: МВР

По време на церемонията бе извършен водосвет на знамената на МВР. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместниците му Красимир Ципов, Милко Бернер и Стефан Балабанов, както и главният секретар главен комисар Ивайло Иванов поднесоха венци пред паметника на Незнайния воин. След официалната част вътрешният министър поздрави лично всички присъстващи униформени и служители на МВР.

Професионалния празник на МВР уважиха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, членове на правителството, народни представители, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на дипломатическия корпус у нас, бивши представители на ръководството на МВР, ветерани, директори на главни и областни дирекции на МВР, служители и гости.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама