Холандец отиде на работа с пола заради дрескод

100

Холандец отиде в горещините на работа с пола заради дрескода, забраняващ късите панталони, съобщи „Лента“, цитиран от БТА.

Дрескодът изисквал единствено полата да не е къса и 21-годишният Пим Стинберген от Хилверсюм го спазил. Той помолил познатите си в Туитър да му услужат с дамското облекло и избрал едното от трите предложения.

Когато Стинберген се появил в офиса със синя пола, началничката му се разстроила. Тя обещала следващата седмица да преразгледа дрескода, според който шортите са не достатъчно представителни.

Стинберген е убеден, че забраната на шортите на работното място е крачка назад. Що се отнася до полите за мъже, ако те се чувстват в тях удобно, никой не трябва да ги ограничава.

През юни 2018 г. стана известно, че в гимназия в британското графство Оксфордшир полата е допустима за униформено облекло и на момчетата. В началото на учебната година там също определили дългите панталони за задължителни за възпитаниците си. Когато започнали горещините и един родител се поинтересувал дали синът му може да носи бермуди, му отказали, но добавили, че ако иска, може да ходи на училище с пола.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама