Стотици коли затънаха в кал заради Google Maps (ВИДЕО)

155

Стотици коли затънаха в непроходима кал, след като водачите им следваха сляпо указанията на навигационната система на Google край Денвър, щата Колорадо съобщава 9NEWS.

Услугата Maps повела шофьорите по алтернативен път, след като основният бил блокиран от катастрофа, но се оказало, че ги праща в разкашкано поле, пише

Местната полиция затворила магистралата към летището заради тежко пътнотранспортно произшествие. За лош късмет обходният маршрут, предложен от навигацията, минавал по черен път, напоен обилно от скорошните дъждове.

Колкото по-навътре в полето навлизала колоната от автомобили, толкова по-непроходим ставал пътят. В крайна сметка се образувало гигантско задръстване, в което продължавали да прииждат нови и нови коли, които не можели дори да обърнат.

В изявление до медиите от Google коментират, че навигационната им система отчита множество фактори при определянето на алтернативни маршрути. Софтуерът обаче не можел да предвиди извънредни обстоятелства като валежите и водачите трябвало да се доверяват и на собствената си преценка за пътните условия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама