YouTube слага край на видеата и стриймовете, насаждащи омраза

38

Порталът за стрийминг и видеосподеляне YouTube обяви планове да се отърве от хиляди видеоклипове и стрийминг канали, които популяризират превъзходството на бялата раса и омразата.

Ходът ще бъде направен, за да се предотврати екстремизъм и реч на омразата, съобщиха от компанията, цитирани от БГНЕС.

„Наша отговорност е да предотвратим използването на платформа ни за подбуждане на омраза, тормоз, дискриминация и насилие“, съобщиха от компанията.

Популярната онлайн видеоуслуга не споменава конкретни канали или видеоклипове, които ще бъдат забранени, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

Това се случва, след като през март друг технологичен гигант Facebook, обяви забрана за „похвала, подкрепа и презентация на бял национализъм и бял сепаратизъм“, която компанията заяви, че започва да се прилага от април. Според Facebook тези понятия са „дълбоко свързани с организираните групи на омразата и нямат място“ в нейните услуги.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама