Борис Джонсън обеща: Напускаме ЕС на 31 октомври, ако стана премиер (ВИДЕО)

38

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври със или без сделка.

Това каза той, стартирайки кампанията си за лидер на управляващата Консервативна партия чрез видео послание, предаде БНР.

Настоящият премиер Тереза Мей трябва да подаде своята оставка в петък (7 юни), след като тя не успя да осъществи Брекзит навреме, оставяйки след себе си разделена нация и парламент без консенсус относно пътя напред на петата по големина икономика в света.

Борис Джонсън, бивш външен министър, който подаде преди време оставка в знак на протест срещу начина на водене на процеса на Брекзит от страна на Тереза Мей, е фаворит на букмейкърите да спечели надпревара за лидер на Консервативната партия и за следващ премиер на Обединеното кралство. „Ако поема управлението, ние ще излезем от Европейският съюз на 31-ви октомври с или без сделка“, заяви той във видео, публикуван в Туитър, даващо начало на неговата кампания за нов партиен лидер.

Видеото, което представлява сбор от клипове на Джонсън, в които той разговаря с гласоподавателите, както и негов монолог, изпратен директно до Камарата на представителите, е първият му истински залп в лидерската битка, наброяващата досега 13 претенденти и можеща да отнеме два месеца, преди да бъде определен крайният победител. „Намалете някои данъци и ще получите повече пари“, заяви той, като същевременно настоя за повече инвестиции в образованието, инфраструктурата и здравеопазването.

„Сега е моментът да обединим нашето общество и да обединим нашата страна. Да изградим инфраструктурата, да инвестираме в образованието, да подобрим околната среда и да подкрепим нашата фантастична здравна система“, каза той. През изминалия уикенд президентът на САЩ Доналд Тръмп, който пристигна тази сутрин на държавна визита в Обединеното кралство, заяви пред британска медия, че Борис Джонсън „би свършил много добра работа“ както премиер-министър.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама