НАТО е готов да приеме Северна Македония

22

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изпрати ясен сигнал до Северна Македония – Алиансът е готов да приеме страната в евроатлантическото семейство.
Това става ясно от интервю на Столтенберг за МИА, което той дава малко преди посещението си в Скопие, където ще се проведе среща на посланиците на страните от Алианса.
Той казва, че с нетърпение очаква отново да посети Скопие и, че ратификацията на предприсъединителния протокол напредва добре.
Генералният секретар на НАТО заявява още, че някои страни няма възможността да ратифицират протокола и според него членството на Северна Македония в НАТО ще допринесе за сигурността на Западните Балкани и целия евроатлантически регион.
На срещата на Северноатлантическия съвет се очаква да се говори за интеграцията на страната в НАТО, но също и за напредъка на реформите, включително тези в областта на правосъдието. Столтенберг говори за значението на участието на Северна Македония в срещите на Алианса, както и за по-нататъшното развитие на събитията в спора между Белград и Прищина.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама