Момиченце остава в болница с 8% изгаряния след демонстрация на МВР в Силистра

53

Две от трите пострадали деца при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра вече са изписани. В болница в Русе остава момиченце, което е с 8% изгаряния.

Трите деца на 6 години пострадаха при демонстрация на стадиона в петък.

Събитието трябвало да е демонстрация на полицията по залавяне на престъпник под надслов – „Ваканция, здравей! Да играем безопасно“. На стадиона в града е имало около 300 деца. При хвърляне на светлинно-звукова граната, осколка ранява трите деца, които са били на около 50 метра от взрива.

Заради инцидента вътрешният министър Младен Маринов отстрани директора на полицията в Силистра, а прокуратурата започна разследване по случая.

„Двете момчета се чувстват добре. Веднага са изписани от болницата, след като са били прегледани. Момиченцето все още е в болница. То е с 8% изгаряния, но е в стабилно състояние“, обясни зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова в ефира на Нова телевизия.

„Оказваме пълно съдействие както на детската градина, така и на родителите на децата. Всички дечица са били успокоени, психолог е разговарял с тях“, допълни Михайлова.

„За инцидента е образувано досъдебно производство. Наблюдаваща прокуратура е силистренската районна прокуратура. Ще бъдат назначени медицински експертизи, за да се установи какви са уврежданията на децата.
Разследването е в самото начало. Предстоят и разпити на много лица. Разследването ще приключи тогава, когато всичко се изясни“, заяви зам.- окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов.

Ще се изследва дали е била дефектна гранатата, ще се назначават и други експертизи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама