Общинските съветници в Ловеч дадоха съгласие за строеж на ново крило на Езиковата гимназия

156

Да бъде изградено ново крило на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч са приели с пълно мнозинство общинските съветници в Ловеч, съобщават от общинската администрация. Те са дали съгласие за частично преустройство и пристрояване на имота, публична общинска собственост, – училищна сграда. Изграждането на ново крило ще даде възможност да се учи на едносменен режим.
От администрацията припомнят, че през 2004 г. имотът е предоставен безвъзмездно за ползване на Езиковата гимназия, която е с делегиран бюджет. Сегашното предложение на директора на гимназията е за извършване на преустройство на стария физкултурен салон и пристрояване към него на седем нови класни стаи. Преди няколко години, със средства, осигурени от държавния бюджет, е изградена модерна спортна зала, което прави възможно старият физкултурен салон, в който няма учебни занятия и дейности по интереси, да бъде преустроен в две класни стаи.
Така някои от кабинетите от общежитията на училището ще бъдат преместени в учебния корпус, а освободените помещения ще бъдат преустроени в спални, като това ще стане за сметка на бюджета на училището, допълват от администрацията.
При запазване на редуцирания прием на шест паралелки от учебната 2017/2018 г. може да се създаде организация учебният ден да се осъществява само предобед.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама