Градушка и проливен дъжд се изсипаха над Пловдив (Снимки и Видео)

1015

Ледените късове са с големина на бобово зърно, но за радост на пловдивчани, градушката продължи само няколко минути.

За разлика от нея проливният дъжд валя над един час. „Толкова е силен дъждът, че не можем да излезем от офисите си“, се оплакаха работещи в централната зона на Пловдив.

Снимка: Todor Stoyanov

В района на Централна гара е била с големината на лешник, а в район „Тракия“ – колкото грахово зърно. На някои места покривите на колите и климатиците са били побелели от ледените късове. На други места в Пловдив градушката е била по-кратка и с по-малък размер. Пловдивчани напълниха социалните мрежи със снимки и видеоклипове на наводнени булеварди, пешеходни и автомобилни подлези в града. Под вода се оказа булевардът пред Ритейл парка в Пловдив, който бил почти непроходим за леки коли. Пешеходният подлез на Централна гара отново плувна във вода, както и подлезът при аптека „Марица“. Същият проблем имаха и други пешеходни подлези в Пловдив, както и автомобилните под мостовете на река Марица на булевардите „Марица – юг” и „Марица – север”. Местен жител публикува снимка на нов автомобил, явно от автокъща, върху който има опъната противоградова мрежа. Заради интензитета на градушката обаче мрежата събрала на едно място ледените късове и то точно върху един от новите скъпи автомобили.

Към 14,30 часа данни за пострадали хора или автомобили вследствие на проливния дъжд с градушка нямаше. Малко след този час и дъждът, и градушката отминаха, но след кратко затишие към 15,20 часа дъждът отново се усили.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама