Джамбазки: Благодаря на българските родолюбци и патриоти, които не разпиляха гласовете си

148

Тази кампания беше изключително трудна, защото немалка част от политическите формации се опитаха да концентрират целия огън върху нас.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Партията очаква един или двама депутати в ЕП, когато излязат окончателните резултати.

Въпреки всичко, аз искам да благодаря на тези 8% българи, които не се поддадоха и прецениха, че трябва да има представители, които да бъдат достойни българи и да отстояват българския интерес. Той предрече, че ЕП ще се промени и традиционната дясно-лява конфигурация няма да има мнозинство.

Минимум един, а може би и двама български представители ще изпратим, които да продължат битката за българските граждани, каза лидерът на войводите с уговорката, че все още очакваме окончателните резултати.

70% от гласувалите за листата на ВМРО са гласували преференциално, отчете Каракачанов.

Резултатът е ясен, докато други наши колеги и партньори се концентрираха върху ова да се занимават със себе си и караниците помежду си, коментира вицепремиерът.

„Трима евродепутати изтърваха самолета, но в най-важното гласуване за 5 години ти да изтървеш самолета, показва, че не ти е там мястото. Хората не разбират какво правят нашите евродепутати там, защото не са им чували гласа, с изключение на Джамбазки. Хората усещат, че те се държат като евробюрократи, а не като български депутати и затова не гласуват“, анализира той.

Каракачанов поздрави и благодари на водача на листата Ангел Джамбазки.

Той пък благодари на онези български патриоти, които не разпиляха гласовете си и се събраха около листата на ВМРО.

Каним всички 17 български евродепутати да се разберем какво ще правим заедно, каза пък водачът на листата Ангел Джамбазки.

Той посочи, че ВМРО е протегнало ръка към останалите патриоти, но те са искали да се броят и резултатът бил „видим“.

ВМРО настоява България да оглави комисиите по транспорт или тази по земеделие, стана ясно от думите на досегашния евродепутат. Развитието на регионите и енергетиката са другите важни акценти за нас, допълни той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама