Габриел благодари на българите, които простиха, БСП правят паралелно преброяване

147

Българите показаха, че не вярват на фалша, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Мария Габриел на пресконференция в централата на партията.

“Не можеш да правиш кампания с фалшиви новини, с компромати и нереалистични обещания, това е, което ние не си позволихме”, посочи тя.

„Освен видимите опоненти, имахме и един невидим опонент, това е първа негова загуба, и втора – за неговия ментор”, отбеляза Габриел.

Тя благодари на СДС и на структурите на ГЕРБ, както и на десните формации, с които са имали споразумение за тези избори. Тя благодари и на участниците в евроизборите, които не са се поддали на антикампанията.

„Бойко Борисов каза, че има един ден за прошка и искам да благодаря на всички българи, които ни я дадоха”, заяви Мария Габриел.

Тя уточни, че ГЕРБ ще направи внимателен анализ на кампанията, на изпратените ни послания от българските избиратели, който ще бъде представен от Борисов и Изпълнителната комисия.

„Предварителните резултати от екзитполовете са много разнопосочни. Няма да ги коментираме преди да приключи паралелното преброяване. Ние правим собствено такова“

Tова заяви председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски в изявление пред червената централа на „Позитано 20“ минути, след като излязоха предварителните резултати от евроизборите. Според тях левицата губи вота с между 5 и 9%.

Утре Изпълнителното бюро на партията ще анализира данните от своето преброяване и след това ще даде пресконференция, каквато тази вечер няма да има, каквато е традицията след избори. Затова и Свиленски отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Той обаче подчерта:

„Констатацията, която правим е ниската избирателна активност. Това ни притеснява, тъй като очаквахме българските граждани да бъдат активни в днешния ден“.

Според данните на социолозите по първоначални данни избирателната активност е под 30 на сто.

Затова социалистът благодари на всички, които са упражнили правото си на глас.

„Искам да поздравя всички, които не се подведоха, не се поддадоха гласът им да бъде купен, които не се уплашиха, че ще бъдат изгонени от работа, които не се уплашиха, че техните деца, внуци ще бъдат освободени от работа и дадоха своя глас за БСП“, каза още Свиленски.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама