„Левски“ надви „Ботев“ Пловдив с 3:1(ВИДЕО)

80

Левски победи Ботев Пловдив с 3:1 като гост в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Двата отбора излязоха на терена със специални фланелки в чест на легендата на българския футбол Динко Дерменджиев, който почина тази седмица.

Левски започна по- силно мача и в първите минути създаде няколко чисти положения, които обаче бяха пропуснати от Станислав Костов и Мартин Райнов. В 18-та минута Паулиньо пропусна отлично положение за „сините”, след като от отлична позиция прати топката над вратата.

Все пак гостите стигнаха до гола в следващата атака. Живко Миланов нахлу в наказателното поле и бе съборен от Кристиян Добрев. Георги Кабаков отсъди дузпа, а Станислав Костов вкара поредния си гол през сезона от бялата точка.

Ботев веднага потърси изравнителния гол, но не успя да застраши кой знае колко Николай Михайлов. Малко преди почивката Добрев падна в наказателното поле след съприкосновение с Деян Иванов, но Кабаков даде знак играта да продължи.

Второто полувреме започна равностойно, като Ботев се опитваше да стигне до изравнителен гол. Тодор Неделев бе близо до попадение, но не успя да засече подаване на Карачанаков в 57-та минута.

Все пак голямата звезда на „канарчетата” вкара във вратата на Николай Михайлов в 68-та минута. Капитанът на Ботев проби през центъра на защитата на Левски и с малко късмет успя да прати топката в мрежата за 1:1.

Левски обаче показа по- добра игра в последните минути и стигна до нов гол.

В 87-та минута Тиам изведе Станислав Иванов по страхотен начин и младият нападател на „сините” прати топката в мрежата за 2:1.

В самия край на мача дойде моментът на Паулиньо. Бразилецът навърза цялата защита на Ботев и подаде към резервата Валери Божинов, който на празна врата оформи крайното 3:1.

С победата Левски вече има 62 точки на третото място. Ботев е пети с 50.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама