Лекари от Добрич спасиха живота на родилка с огромен тумор

145

Днес преди обяд в добричката болница лекарски екип спаси живота на 29-годишна родилка, като извърши успешно рядка животоспасяваща операция, съобщават от здравното заведение.

Става въпрос за първо раждане на жена на 29 години с миоматозен възел на широка основа и постоянно нарастващи размери, пише 24 часа. Туморът с размер на детска главичка и тегло 300 г. се е намирал в истмус на матката, препятствал достъпа до плода и възможността за нормално раждане. Състоянието на младата жена е било установено и
внимателно проследявано от женска консултация през времето на оремеността.
Благодарение на изключителния професионализъм на екипа, извършил раждането чрез секцио -д-р Петев, д-р Владимиров, анестезиолог д-р Дончев и оперативна сестра Димитрова, операцията е успешна.
Детето – момченце с тегло 2 450 г. и 47 см, е поверено на грижите на д-р Тихонова, началник на Отделението по неонатология. След израждане на детето миоматозният възел е отстранен от матката.

                                                               *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама