Осъдиха майка, извела детето си зад граница без знанието на бащата

171

33-годишна жена беше осъдена от Районния съд във Варна за незаконно превеждане през границата на малолетното си дете.

По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от три години, съобщиха от съдебната пресслужба.

Самият случай е от 5 септември 2016 г. на граничния контролно-пропускателен пункт „Аерогара Варна“. Подсъдимата решила да пътува с детето си в чужбина, въпреки наличието на нотариално заверена декларация от бащата, с която не се дава съгласие то да напуска страната.

За да преведе през границата без разрешение 4-годишното си дете, жената купила двупосочни билети за вътрешен полет между Варна и София, както и еднопосочни билети за самолет от Варна до Истанбул. Двайсет минути била разликата в началния час на излитане на двата самолета.

След извършване на проверка на паспортите и бордните карти в салона за заминаващи пътници, подсъдимата, вместо към гейта за вътрешен полет, се отправила към гейта за полета на турските авиолинии, като по този начин избегнала регистрирания в автоматизираната информационна система „Граничен контрол“ отказ за пътуване на детето извън България.

По този начин, без разрешение на надлежните органи на властта, тя превела през границата малолетното си дете. 33-годишната жена е неосъждана досега. В нейна тежест са направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

                                                        *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама