Лъвове изядоха бракониер в Крюгер парк (ВИДЕО/СНИМКИ)

273

Слон е смазал до смърт бракониер, а тялото му след това е било изядено от лъвове. Това съобщиха от Националния парк Крюгер в Република Южна Африка, цитирани от CNN. Новината беше потвърдена в Туитър от местната полиция.

Няколко ловци незаконно са се вмъкнали в един от най-големите резервати в света. Докато преследвали носорог, се появил слон, който стъпкал един от бракониерите пред очите на другарите му. Те избягали и след това се свързали със семейството му.

На следващия ден служители на резервата открили останките – човешки череп и разкъсани панталони. Смята се, че всичко останало е било изядено от лъвове.
Управителят на парка изказа съболезнования на семейството.

„Нелегалното влизане в Националния парк Крюгер е неразумно. Той може да бъде много опасен и инцидентът е доказателство за това“, коментира той, цитиран от БиБиСи. По-късно стана ясно, че оцелелите ловци са арестувани, като в тях е открит цял арсенал от оръжия.

Националният парк Крюгер има постоянен проблем с бракониерството. Основният проблем е в това, че в азиатските страни има изключителен интерес към рог от носорог, пише dir.bg. В събота властите на летището в Хонг Конг задържаха най-големия рог за последните 5 години. Стойността му се изчислява на 2,1 млн. долара.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама