Жена с деменция изчезва на 8 март, все още няма следа от нея

185

Жена а деменция е изчезнала, след като е посрещнала празника на майката 8-и март. Тогава 66-годишната Геновева Параскевова Иванова била забелязана за последно в интервала между 17:30 и 18:30 в село Нивянин, област Враца, където живее със съпруга си.

Около обяд на същия ден те били на сбирка, на която празнували празника на жената, след което се прибрали и работили в градината.

„Майка ми е с начален стадии с тежка форма на деменция и със слухов апарат. Имала е моменти на дезориентация, но до този момент не са били тежко състояние. Има предписани медикаменти, които взима под стриктният надзор на татко. Към 17:30 – 17:45 отива на гости на съседка и при тръгването си от там, тя тръгва в посока центъра на селото, не към къщата, в която живее“, разказва пред „Монитор“ дъщеря й Мария.

Тя допълва, че майка й е била облечена с жълта блуза с дълги ръкави и тъмен панталон, обута е с черни гумени чехли. В себе си не разполага с пари, лични документи и мобилен телефон.

„Имахме сигнал, че е тръгнала по земен път, който води до старите лозя на селото, но ние няколкократно обходихме периметъра и не открихме никакви следи да е преминавал човек от там. Намерихме къща с камера, на която се вижда че наистина тръгва натам. Втори сигнал получихме, че е забелязана в автобус, пътувал към Вършец, но полицията го провери и отрече следата да е достоверна“, допълва още още Мария.

Тя умолява всеки, който забележи майка й, да сигнализира на телефон 112 или на нейния личен телефон – 0896056343.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама