Жена с две матки роди близнаци месец след раждането на момченце

139

Жена от Бангладеш с две матки роди близнаци месец след раждането на момченце, съобщи Би Би Си, позовавайки се на лекаря на жената. 

20-годишната Арифа Султана родила недоносено момченце в края на февруари. 26 дни по-късно, на 21 март, тя била откарана по спешност в болница заради болки в стомаха.

Прегледът показал, че е бременна с близнаци. Малко след това лекарите извършили цезарово сечение.

Майката и близнаците – момче и момиче, са в добро здраве и са изписани от болницата четири дни след раждането.

Лекарят на жената – д-р Шейла Подар, обяснява, че семейството е много бедно и на жената не е правен преглед с ултразвук по време на бременността ѝ, затова не е знаела и за съществуването на втората бременност.

Жена да има две матки всъщност не се среща толкова рядко, колкото си мислят хората, коментира гинеколог от Сингапур. По думите му това се вижда много ясно по време на преглед с ултразвук.

Арифа Султана казва пред AFP, че е много щастлива от случилото се и гледа на него като на чудо, но се притеснява как ще отгледат трите деца от финансова гледна точка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама