Шестокласници пребиха и се гавриха със съученичка във Варна

444

Ученици от аспаруховското училище „Любен Каравелов“ блъскали и ритали 12-годишната И. и се подигравали с нея. Записали всичко на клип. Прокуратурата разследва случая, а насилниците са предложени за наказание

За пореден случай на агресия между деца във Варна, научи „Нова Варна“. Жертвата  е била нападната на 18 март от няколко свои съученици от аспаруховското училище „Любен Каравелов“. Освен че са я били и блъскали, четири момичета и момчета са я карали да прави „неприлични неща“, съобщи за „Нова Варна“  бабата на пострадалото момиче. Освен гаврите децата, които са от ромски произход, са записали случилото се на клип, който са разменяли помежду си.

След случката шестокласничката е в шок и отказва да ходи на училище. За инцидента е сезирана полицията, потвърдиха от пресцентъра на ОД на МВР. Документите по случая вече са предадени на Районната прокуратура във Варна, каза за „Нова Варна“ говорителят на прокуратурата Вяра Алексиева. По думите ѝ във връзка със случая е направена и нарочна среща между заинтересованите институции – полиция, прокуратура, представители на училището, както и Агенцията за закрила на детето. Стана ясно, че насилниците вече са предложени за изключване от училището, както и че по случая работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Според шефката на Агенцията във Варна – Анна Конукова, тормозеното момиче е затворено като характер, лабилна и неконтактна, с което вероятно е предизвикала подигравките на съучениците си.  Конукова обаче беше категорична, че по време на случката, разиграла се в близост до училището, няма упражнен сексуален тормоз върху момичето. По време на случката по-скоро са правили неприлични неща, коментира още тя.

„Нова Варна“ се опита да се свърже с директорката на училище „Любен Каравелов“ Димитринка Георгиева, но въпреки опитите ни, не успяхме да получим коментар от нея.

По препоръка на експертите от Закрила на детето в момента Ишмие посещава психиатър, който да ѝ помогне да преодолее шока от случилото се. До края на седмицата детето е спряно от училище, коментираха от семейството ѝ.

„Не изключвам тормозеното момиче да премине на индивидуален план на обучение“, коментира още Анна Конукова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама