Дариха кувьоз на УМБАЛ – Бургас (СНИМКИ)

111

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ – Бургас.

Средствата за кувьоза са събрани от организацията на масоните в България. С тях са купени инкубатори за три болници – Бургас, Ловеч и Сливен. Днес в УМБАЛ – Бургас дарителите, в присъствието на д-р Иван Зайков – представител на масоните, демонстрираха възможностите на апаратурата.

Снимка: УМБАЛ – Бургас

Кувьозът е производство на световноизвестна марка, доказан е във времето като отличен апарат, който не се разваля и може да се използва дълги години. Стойността му е близо 13 000 лв. Цялото отделение по неонатология вече е оборудвано с такива кувьози. Освен сензорите за температура и влажност, които позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета, поставката му позволява различни положения на тялото, с цел да се избегне рефлуксът, който е често срещан в тази възраст.

Снимка: УМБАЛ – Бургас

Освен инкубатора, фондацията дари на отделението и 3 стола за кенгуру грижа, на стойност 1 059 лв. „Даренията са част от дарителската програма на фондацията за осигуряване на качествена апаратура за недоносените бебета, но нашата дейност не се изчерпва само с даряване на апаратура. Стараем се да оказваме комплексна грижа за тези деца и след изписването им“, посочи Цветелина Калоянова – представител на фондацията.

„Благодаря на фондацията и на организацията на масоните в България. Доброто трябва да бъде показвано, защото създава пример и привлича и други хора към нашата кауза“, каза д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология на УМБАЛ – Бургас.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама