Осъдиха на година условно двама, чиито кучета убиха възрастна жена край Свищов

150

Собственици, чиито кучета нападнали и причинили смъртта на възрастна жена край Свищов, са осъдени на по една година лишаване от свобода.

Присъдата е отложена с изпитателен срок от три години и е придружена от глоба в размер на общо 800 лв. съобщиха от прокуратурата.
Съдът призна П. К. и В. К. за виновни за това, че на 19.01.2017 г. в свищовското село Козловец. не положили достатъчно грижи за две кучета – мъжко, рижаво на цвят, кръстоска между порода „Питбул“ и местно едро куче. и мъжко куче, черно на цвят. неустановена порода, които се намират под негов надзор.

Животните причинили остро протичащ хеморагичен шок на възрастната жена. предизвикан от голяма кръвозагуба в резултат на разкъсване на дясна сънна артерия и вена. заедно с нарушаване в дълбочина и на други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с липсващи меки тъкани, вследствие на което е последвала смъртта на жената.
Съдът е признал двамата за невиновни да са извършили престъпление в съучастие като съизвършители.
Отнема в полза на Държавата мъжко черно куче, неустановена порода – собственост на В. К. и П. К. на основание чл. 53 от НК, спрямо което да се приложи евтаназия, на основание чл. 179, ал. 3, т. 4 от Закон за ветеринарномедицинската дейност.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

                                                          *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама