Млад мъж прави портрети на звезди от кубчета на Рубик и печели хиляди (СНИМКИ/ВИДЕО)

142

Италианският артист Джовани Контарди е кубист… но не такъв, какъвто си мислите. На едва 24 години той вече трупа слава със своите портрети на известни личности, направени с кубчета на Рубик.

Първата картина, която Контарди създава, е на покойната певица Ейми Уайнхаус. Продава я за 5000 долара. Най-високата цена, която негова творба е достигала, обаче е цели 29 000 долара.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

mercury_motg ~ Freddie Mercury ~ 720 Rubik’s cubes 👑 Soo many people commented “Pablo Escobar” on this mosaic’s video haha. Yeah I get it now, moustache is a bit thick 😂 😂

Публикация, споделена от Giovanni Contardi 🇮🇹 (@jvenb) на

„Всичко е направено от истински кубчета на Рубик. Рамките са ръчно изработени. Влагат се много часове работа“, казва младият италианец пред CNBC.
Обикновено му отнема между три и четири седмици да завърши даден портрет. Изображенията базира на истински снимки на звезди. Правил е картини на Фреди Меркюри, Боб Марли, Риана, Джъстин Тимбърлейк и много други.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

@bobmarley ~ 728 Rubik’s cubes. ❤️ Working hard for my future projects, exciting times ahead 🚀

Публикация, споделена от Giovanni Contardi 🇮🇹 (@jvenb) на

Контарди от години е увлечен по кубчетата на Рубик е преди е участвал в състезания за най-бързо нареждане на пъзела. През 2011 г. дори завършва на второ място в световния шампионат.

Той става все по-популярен в социалните мрежи. Последователите му в Instagram са близо 350 000 души. А има и финансов успех, тъй като картините му се продават за хиляди долари.

                                                *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама