Майка профуча с над 90 км/ч и дете на покрива на джипа (ВИДЕО)

191

Спиращи дъха кадри на кола, развила над 90 км/ч с бебе върху покрива ѝ, доведе само до глоба и отнемане на книжката за 3 месеца на небрежната майка.

Смразяващият кръвта инцидент в австралийския град Пърт от януари предизвика вълна от възмутени реакции и коментари в социалните мрежи, съобщава „Канал 3“.

За щастие 20-минутното ужасяващо пътуване по улиците на града завърши благополучно, защото инстинктът за самосъхранение на 4-годишното момченце го накара да се хване здраво за багажника, а околните шофьори с клаксони и мигащи фарове успяха да накарат майка му да спре.

Съдът наложи глоба от 1200 австралийски долара (750 евро) на Ерика Шадфорт и й забрани да управлява МПС през следващите 3 месеца. Тя обясни, че се разсеяла за малко и не забелязала как малкият се изкачил на покрива на джипа. Свидетели разказаха, че в един момент детето пуснало багажника и едва не паднало.

Майка му изпаднала в шок, когато осъзнала какво е станало, след което прибрала малкия в колата до други две от децата й. Според нейния адвокат тя изпитвала огромен стрес, тъй като й се налагало да се грижи за шестте си малки деца на възраст от 5 месеца до 9 години.

Съдията определи инцидента като „умопомрачителен“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама