Българин спечели световен конкурс за подводна фотография (СНИМКИ)

157

Българин спечели един от двата най-големи конкурса за подводна фотография в света.

Кадърът, с който варненецът Тодор Димитров впечатлява журито във фото състезанието „Нашият подводен свят”, е преследван от него в продължение на 3 години.

Снимката, отличена в конкуренция с хиляди други от целия свят, е озаглавена „Кой е тук”. Кадърът е направен край варненския нос Галата.

Снимката е на 1 място в категория COMPACT в един от най престижните Международни конкурси по Подводна фотография – Our World Underwater.

снимка facebook

Тодор Димитров вече има зад гърба си десетина победи в европейски конкурси. Последният му успех е най-значимият.

Фотографът твърди, че за добра подводна снима са нужни търпение, любов и уважение към морето, както и разбиране на морския свят.

снимка facebook

Десет години Тодор Димитров се занимава с фотография. Има художествено образование и обича гмуркането. Това го насочва към подводната фотография. Постоянно участва в различни конкурси, докато в началото на 2019-а негова снимка е класирана на първо място в категория COMPACT на един от най-престижните международни конкурси по подводна фотография, който се провежда в САЩ–„Our World Underwater“ („Нашия подводен свят“). Определят го като супер купата на конкурсите за подводна фотография, разказва радио Варна.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама