Подсъдим по делото „Червей” осъди прокуратурата

42

Подсъдим по делото „Червей” осъди прокуратурата за 50 000 лева обезщетение, съобщи „Лекс”.

През 2017 г. бившият шеф на „Вътрешна сигурност” в МВР Тодор Костадинов бе окончателно оправдан по по-тежкото обвинение срещу него – че е съставял искания за СРС, в които е вписал неверни обстоятелства. Той бе признат за виновен единствено за това, че ползвал акаунта на служителка, за да влезе в информационната система на МВР и да провери заличени ли са полицейските регистрации на свидетел по операция „Червей”, за което получи и 3000 лв. глоба.

В решението на съда се посочваше, че е учудващо, че Костадинов няма обвинение и за заличаването на въпросните регистрации. Впоследствие той заведе дело за 100 хил. лева обезщетение, тъй като през близо двете години, в които е бил обвиняем, получил „генерализирана тревожност”, продължаваща и до момента. Съдът обаче оценява причинените му вреди за 50 хил. лева. Костадинов ще получи и 3500 лева разноски по делото.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама